ONDERHOUD

ONDERHOUD ELEKTRISCHE ONDERDELEN

Ineva Design, werkt uitsluitend met onderhoudsvrije motoren, welke normaal geen onderhoud nodig hebben. Wel is het voorkomen van veel stof onder de fauteuil aan te raden.

Een aantal fauteuils wordt door Ineva Design, in opdracht van de klant, voorzien van een accusysteem. Dit accusysteem is afhankelijk van het gebruik dagenlang bruikbaar. Wanneer deze leeg raakt hoort u een piepsignaal. Deze houdt aan wanneer de accu nagenoeg leeg is. Het is erg belangrijk dat deze dan direct wordt opgeladen om de accu in goede conditie te houden, aangezien hij bij niet opladen stuk zou kunnen gaan en de garantie hiervan vervalt.

Opladen kan met behulp van de speciaal door Ineva Design, bijgeleverd oplaadsnoer die ingeplugd kan worden aan de achterzijde van de fauteuil.

 

Let op dat elektrische snoeren/stekkertjes niet bekneld worden onder of tussen de fauteuil.

Indien de elektrische verstelbare fauteuil niet meer werkt, volg de volgende stappen:

  • Controleer of de stekker in het stopcontact zit en of het stopcontact werkt.
  • Leg de fauteuil voorzichtig op de zijkant, het liefst op een kleed of deken om beschadiging te voorkomen.
  • Controleer nu of alle stekkertjes onder de fauteuil vastzitten en niet loshangen.

Werkt de fauteuil nu nog steeds niet? Neem direct contact op met Ineva Design.

 

ONDERHOUD BEKLEDING

STAMSKIN, de bekleding die Ineva Design veel gebruikt en adviseert, wordt geproduceerd door Serge Ferrari, STAMSKIN maakt gebruik van een productietechniek waardoor het onvergelijkbare flexibiliteit krijgt. De elegante uitstraling en het luxe gevoel worden in het bijzonder gewaardeerd. De onmiskenbare voordelen waar STAMSKIN om bekend staat, zijn comfort, makkelijk onderhoud en weersbestendigheid.

STAMSKIN is een materiaal dat ook bijzonder geschikt is voor gebruik buitenshuis. Met zijn unieke elasticiteit en soepelheid, biedt deze bekleding uitstekend zitcomfort. De aard van het basismateriaal en de samenstelling van STAMSKIN biedt een lange levensduur. Dit materiaal heeft een uitstekende weerstand tegen ultraviolette straling (UV) en wordt behandeld om micro-organismen en schimmels te weerstaan.

STAMSKIN is geklasseerd als brandvertragend in overeenstemming met de huidige Europese brandveiligheid norm.

ONDERHOUD

STAMSKIN kan met lauwwarme zeepsop (alkalivrije zeep) worden gereinigd. Eventueel een handborsteltje gebruiken. Het verdient de aanbeveling om dit op de volgende manier te doen: reinigen met een roterende (draaiende) beweging, dit om goed in de diepliggende poriën te komen. Altijd nawassen met schoon water en deppend droog maken. Hierdoor blijft er geen restvuil achter in de poriën. Wij raden u aan dit regelmatig te doen. Dit voorkomt dat huidvetten de soepelheid van de STAMSKIN aantasten en het bevordert de duurzaamheid van STAMSKIN. Nooit vlekkenwater of oplosmiddelen gebruiken. Een goede kamertemperatuur vergemakkelijkt de verwerking.

ONDERHOUD OVERIGE STOFFEN

Regelmatig reinigen met een stofzuiger en een borstel, meubelstoffen waarin een pool (vleug) is verwerkt, met de pool mee behandelen. Wassen, chemisch reinigen en reinigen met nat-droogschuim dient te worden vermeden.

Een vlek op stof nooit wrijvend, maar deppend verwijderen. Gebruik nooit alleen water of een reinigingsmiddel, hiermee verdund en verspreidt u de vlek. Maak eventueel een sopje van1 liter lauw water met 1 eetlepel fijnwasmiddel, eventueel kunt u ook ammonia gebruiken, neem dan 2 eetlepels op 1 liter water. Test vooraf op een onzichtbaar stukje stof de uitwerking van het reinigingsmiddel.

ONDERHOUD LEDER

Behandel minimaal 2x per jaar uw lederen Fauteuil met de bijgeleverde onderhoudsmiddelen van ID, volgens de gebruiksaanwijzing.

Aangezien leder een natuurproduct is gelden er een aantal regels.

  • Plaats uw lederen fauteuil nooit te dicht bij een verwarmingsbron, minimaal 30 cm er vandaan
  • Plaats uw lederen fauteuil nooit in direct fel zonlicht om verkleuring te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de ruimte waarin de fauteuil staat een voldoende relatieve luchtvochtigheid heeft zodat het leder niet uitdroogt (liefst 60-65%).
  • Bij morsen van diverse vloeistoffen steeds direct afdeppen met een schone doek en nooit wrijven.
  • Regelmatig stof afnemen met een zachte doek en/of stofzuiger daarna afnemen met een vochtige zeem.

Bij vragen of twijfel neem contact op met INEVA DESIGN